Att göra på Morhagen

morhagenmiljöNjut av naturen, spela minigolf, boule eller ett parti luffarschack. Under vackra sommardagar kan du låna båt eller kanot och ta en tur på sjön. Ta ett dopp nere vid stranden för att sedan titta in på sommarserveringen. De kallare månaderna kan man värma sig i vår bastu eller ta med favoritboken och slå dig ner framför brasan.

Naturen på Morhagen erbjuder lugn och ro men också spännande upplevelser i skog och mark. Den kulturhistoriskt intressanta miljön bjuder in till både kreativa konferenser och avstressande stunder.

Svamp- och bärplockning kan du göra direkt utanför huset, där du kan stöta på hare, räv, rådjur och se en tjädertupp smyga omkring. Med lite tur hittar du spår efter älg, lo och varg, och kanske även spåren från en björn!

Grangärde Finnmark är en stark upplevelse. Naturen här var skalden Dan Anderssons största inspirationskälla. Här finns unika miljöer, vacker natur och ett förflutet som lever kvar i bergsmansgårdar, i hyttruiner, i skrönor och allsköns vidskepelse. Här är det inte länge sedan man begravde sin siste trollkarl…